Główny zarząd w Polsce

Małgorzata Dzierżek

Wiceprezes

Magister turystyki i rekreacji. Pasjonatka podróży, miłośniczka zwierząt, amatorka fotografii krajobrazowej i przyrodniczej. Niedosłuch odkryto w wieku 2-3 lat. W Stowarzyszeniu jest odpowiedzialna za wszystko, co związane jest z turystyką i rekreacją, od wyjazdów zagranicznych, przez wycieczki krajowe, aż do spotkań integracyjnych, szkolenia, pozyskiwania finansowania oraz akcje charytatywne. Odpowiada również za budowę wizerunku Stowarzyszenia w Internecie.

Bartosz Golędzinowski

Prezes

Założyciel i prezes Stowarzyszenia „SUITA” reprezentuje interesy osób mówiących niesłyszących i niedosłyszących posługujących się systemami implantów słuchowych i korzystających z aparatów słuchowych. Z wykształcenia i zainteresowania architekt wnętrz. Od 6 lat wolontariusz Fundacji Zwierzaki w Potrzebie. Niesłyszący od urodzenia, od 21 lat korzystający z systemu implantu ślimakowego, na co dzień porozumiewający się językiem mówionym.

Łukasz Strzelczyk

Wiceprezes

Prawa ręka prezesa. Pracownik firmy medycznej. Turysta z wykształcenia. Posiadacz aparatów słuchowych – niedosłyszący od 4 roku życia, komunikuje się werbalnie. Szczęśliwy ojciec.

Biuro lokalne w Lublinie

Karolina Czaban

Zastępca Kierownika Biura lokalnego w Lublinie

Niepoprawna optymistka, potrafiąca odnaleźć dobre strony nawet w tych najtrudniejszych sytuacjach! Uśmiech nie znika jej z twarzy, a swoim zapałem zaraża każdego, kto się jej napatoczy po drodze. Specjalistka od marketingu i budowania PR. Wie, że życie to ciągłe dokształcanie się, więc nie spoczywa na laurach. Czyta mnóstwo książek, by być jeszcze lepszą osobą, nie tylko dla siebie, ale także i dla innych. Wulkan energii podczas przeróżnych wyjazdów, wszędzie jej pełno. Czuje się jak ryba w wodzie, kiedy moderuje wydarzenia typu konferencje, spotkania. Równie chętnie sięga po mikrofon, by zaprezentować swoją prelekcję. Z łatwością zmotywuje Cię do zmiany nawyków żywieniowych na zdrowsze (dietetyka to jej żywioł), jak i do aktywnego spędzania wolnego czasu – dajemy Wam dożywotnią gwarancję na świetne spędzanie czasu w jej towarzystwie.

Alicja Nowogrodzka

Kierownik Biura lokalnego w Lublinie

Istna torpeda z Lublina. Nie dajcie się zwieść jej słodkim oczkom oraz młodzieńczej urodzie! W jej wnętrzu kryje się silna osobowość, jest wręcz KOBIETĄ RAKIETĄ – nie do pokonania, oraz wie czego chce od życia. Z chęcią niesie pomoc innym, ale broń Boże! Nie pozwoli się wykorzystać! Jeśli trzeba, to postawi na swoim, kosztem bycia “Tą, która Ci strzeli prawdę prosto w twarz, jak z dubeltówki ”. Jednocześnie potrafi dostrzec ukryte talenty w ludziach, jak i ich drugą naturę oraz wycisnąć z ludzi najlepsze soki. Te wszystkie cechy wskazują, jak bardzo jest CHARYZMATYCZNA. Lubi nowe wyzwania, kocha dobre jedzenie, a z serca jest podróżniczką. Ma zamiłowanie do arteterapii, udziela się społecznie (wolontariaty), jak i może się pochwalić wieloma publicznymi wystąpieniami.

Paulina Lewandowska

Zastępca Kierownika Biura lokalnego w Lublinie

Twarda sztuka z niej. Co postanowi, to zrobi – nie ma na nią bata ! Nim się nie obejrzycie, to będzie już w innym miejscu na świecie, to właśnie ten typ osobowości jest ciągle w drodze, w poszukiwaniu nowych wrażeń i doświadczeń (obecnie studiuje… w Anglii)..  Nie lubi nudy. Do jej głowy często przychodzą różne szalone pomysły, ma chęć sięgania po więcej. Ale nie obawiajcie się jej, ponieważ jednocześnie cechuje ją też spokój, obiektywizm i krytycyzm – ma odwagę mówić wprost to, co jej się nie podoba.Jest osobą, z którą można konie kraść.  Ma dziennikarskie ciągoty (tak, poprawi Twoje błędy), jest ciekawa świata i dlatego uwielbia długie rozmowy z ludźmi. Może się pochwalić międzynarodowym doświadczeniem, m.in. aktywnie działa w IFHOHYP. Uważa, że nie ma rzeczy niemożliwych, a świat stoi otworem przed każdym z Was – dlatego zmotywuje niejednego szaraka.